Workshop In cautarea sinelui pierdut

Speaker: Matei Alexandru
Data: Sambata 20 Februarie 2016 | Ora: 15:30 – 16:20 | Sala B

Doresc sa particip

La ce servește meditația?
Răspunsul la această întrebare este legat de tipul de meditație practicat sau de școala spirituală prin care am fost ințiați la meditație. O serie de aspecte, cum ar fi capacitatea de a păstra o anumită distanță față de mediul său înconjurător, accesul la tăcerea interioară și prin aceasta la legătura cu sinele, o vindecare însoțită de o stare de relaxare și confort sunt comune pentru mai multe practici meditative.
Meditația practicată de către Brahma Kumaris se bazează pe cunoașterea sufletului și recunoașterea Divinității Supreme. Ea urmărește să stabilească o legătură între ele și să facă această conexiune constantă.
Deoarece fluxul de energie care circulă între Tată și copil este o energie “de foc”, această conexiune purifică sufletul, adică, prin puterea primită se elimină legăturile cu materia, vizibile prin toate formele noastre de slăbiciuni. Și pentru că acest curent este, de asemenea, o energie “de apă”, el aduce energia și mângâierea dragostei și spală necazurile noastre. Această energie este de asemenea lumină; legătura dintre sine și Dumnezeu deschide al treilea ochi al cunoașterii și permite să ne înțelegem pe noi înșine și să înțelegem filmul în care noi evoluăm în chip de actori.
Între Ființa Supremă, Atotputernicul, Oceanul de pace și de dragoste, Oceanul de cunoaștere, puritate și fericire, precum și sufletele, copiii Lui, de aceeași natură spirituală, dar epuizați de șederea lor în materie, în corpuri, se creează o relație care combină toate formele de dragoste, îngrijire, educație și care își propune să regăsească împlinirea sufletului uman. Împlinirea este atunci când sufletul și-a recucerit suveranitatea și împărăția sa interioară, puterile și virtuțile sale spirituale, controlul minții și al simțurilor sale.
Raja Yoga Brahma Kumaris permite astfel reinstaurarea adevăratei noastre naturi divine și originare. A deveni rege necesită o lungă muncă cu sinele, o practică regulată, chiar constantă, atât în meditație cât și în studiu. Atenția purtată asupra atitudinii și comportamentului nostru, vizibil și invizibil, devine un mod de viață.
Aceasta este lucrarea Creatorului asupra creației.
Matei Alexandru – profesor de Raja Yoga
Strada Polona nr. 21, sc. A, et. 2, ap. 15, Sect. 1 Bucuresti
Telefoane : 021 667 65 36 sau 0721 675 430.