FLOAREA VIETII – Calea spre interiorul divin

Speaker: Adina Nicula – artist la FOLCONCEPT.ro

11:00, Duminica 6 Octombrie 2019, Sala A

–  Se spune ca in Floarea Vietii este incriptat tot Universul la fel cum in tine daca vei cauta vei gasi raspunsul la orice intrebare. Pentru ca daca te intelegi pe tine insuti vei putea intelege Universul. 

Floarea Vietii – simbolul armoniei, al echilibrului si figura etalon a geometriei sacre – este considerata sursa a tot ceea ce exista, a tuturor limbajelor, limbajul primordial al Universului, al formei pure si al proportiei. 

Floarea Vietii reprezinta expresia vizuala a fortei vietii, a energiei pure, a legaturilor armonioase dintre toate formele de viata, a faptului ca totul este interconectat si creat perfect. 

 

Prin intermediul acestei conferinte voi incerca sa completez informatiile generale deja stiute despre Floarea Vietii adaugand un punct de vedere personal privitor la simbolul care m-a invatat, m-a indrumat,  m-a asezat sa traiesc in universul infinit al inimii, acolo unde daca vrei poti, daca iti doresti primesti si daca visezi materializezi. Floarea Vietii m-a sprijinit in indeplinirea dorintelor si mi-a aratat ca EU pot materializa, crea, infaptui. M-a invatat sa nu ma abat de la drumul meu si sa cred in mine. Mi-a aratat ca pot asimila si integra perfect totul daca fac ceea ce simt, ceea ce ma indeamna inima. Mi-a dat forta, mi-a dat culoare, aripi, rost si bucurii. Mi-a deschis drumuri minunate din carari nebanuite si mi-a scos in cale oameni magnifici si experiente frumoase. M-A INTELES si m-a facut sa inteleg cat de frumos poti trai in armonie si in ganduri pozitive. 

Mi-a devenit atat de draga si m-a invatat ca in lumina incape doar LUMINA, BINE, ARMONIE, IUBIRE, ECHILIBRU. Si ca este un simbolul atat de pur in care LUMINA isi depasese suficienta spre INFINIT. 

Mi-a aratat ca pot schimba lumea in bine atat timp cat eu sunt bine. Cat eu traiesc in armonie, tot ceea ce respira  in jurul meu se echilibreaza in armonie.Floarea Vietii este simbolul care m-a indrumat la vise mari si la alegeri din inima.

Floarea Vietii mi-a aratat ca acolo unde nu cred, nu vreau, nu pot, de fapt tocmai acolo am puterea de a face minuni. M-a ajutat, m-a impins si mi-a aparut acolo unde ma asteptam mai putin. Mi-a adus mai multe bucurii decat mi-as fi imaginat vreodata.Am invatat ca Floarea Vietii aduce bucurie, armonie si echilibru, fiind suficient sa te lasi in voia ei, in voia unui simbol complet, perfect si complex, cu inteles profund si benefic in arta si trairea tuturor civilizatiilor lumii, din toate timpurile. 

Floarea Vietii – simbolul meu drag mai presus de cuvant, concept, capodopera – cu care cred, respir,  traiesc cum e sa fii bun, sa vrei, sa faci, sa cauti, sa gasesti, sa integrezi, sa porti, sa te lasi in voia VIETII, ARMONIEI, ECHILIBRULUI, MIRACOLELOR, INIMII, FERICIRII, SUBLIMULUI. Este simbolul pe care cand nu l-am cautat m-a gasit si pe care l-am gasit atunci cand a trebuit.  Mi-a bucurat inima cand am plecat special de acasa sa-l gasesc dar si cand a aparut suprinzator acolo unde m-am asteptat mai putin. Fie ca este in arta mesterilor populari, fie ca am gasit- o in cladiri emblematice si de insemnatate – puncte strategice de crez, in situri arheologice vechi de mii de ani, pe cupole, ornamente, porti, pietre de hotar, rozete, fatade…. Floarea Vietii se contureaza maiestoasa, delicata si de fiecare data  imi incarca sufletul de bucurie cu energia ei magnifica. Floarea Vietii transcende cultura, limbajul,  obiceiul, spatiul, armonios spre suprem.

Va dati seama ce cantitati de cunoastere le-a oferit, ce mesaj le-a transmis, ce cai le-a mijlocit spre infinitul Univers Floarea Vietii egiptenilor?  Cum in Egiptul antic au gravat-o efectiv in granit prin moduri doooar de ei stiute… Templul lui Osiris din Abydos, Egipt, construit de catre faraonul Seti I in secolul al XIV-lea i.H., contine cel mai vechi exemplar  al acestui simbol cu semnificatii profunde Florii Vietii… 

La finalul conferintei va voi invita sa vizionati  colectia mea de poze cu energii si vibratii exceptionale, cu simbolurile Floarea Vietii si Samanta Vietii (simbolul sacru al creatiei si fertilitatii ce sta la baza formarii Florii Vietii) in locuri  cu incarcatura energetica deosebita.Floarea Vietii, Floare de Lumina, Floare de Viata, este simbolul unde Armonia intalneste Sublimul, unde Echilibrul intalneste Absolutul, unde Universul sta incriptat atat de FIRESC.